Flammküche

Dit is een recept uit de Elzas, vandaar dat het een Duitse en een Frans naam heeft. In het Frans is het Tarte flambée.

Ingrediënten:
1 taartbodem voor Flammküche of een rol bladerdeeg
125 gr. kwark
125 gr. crème fraîche
3 à 4 gesnipperde uien
300 gr. stukjes spek
wat peper
flink veel geraspte kaas

Bereiding:
De bodem is een plat stuk deeg, vergelijkbaar met een pizzabodem. Als je de bodem zelf wil maken kun je een recept voor brooddeeg gebruiken. Zaak is wel het deeg heel dun uit te rollen. Je kunt ook kant-klare bodems kopen, onder meer bij de Aldi in Duitsland.  .

Voor het beleg maak je een mengsel van de kwark, de crème fraîche en wat peper. Smeer de bodem in met dit mengsel. Strooi daarna uien en spek hier overheen. Als laatste de geraspte kaas. Het is belangrijk met geen enkel ingrediënt zuinig om te gaan.

De taart moet nu in de oven. Hoe heter je oven kan, hoe beter het is (circa 200 graden).Als de spekjes lekker krokant zijn geworden, is ie klaar. Dat duurt ongeveer een kwartier