(voor 25 personen)
Ingrediënten
1,5 kg appels, 500 g knolselderie, 1 citroen, 250 g gepelde walnoten, 250 g rozijnen, eventueel een blik mandarijntjes op sap of partjes ananas, 2 koppen mayonaise of yoghurt (of half om half).
Bereiding
Rasp de selderie. Om te voorkomen dat de smaak wat scherp is kun je de geraspte selderie even in kokend water houden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in blokjes. Sprenkel over de stukjes appel citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak een deel van de walnoten en leg de rest apart voor garnering. Schep de selderie, de blokjes appel, de rozijnen, de gehakte noten (en eventueel de vruchten) voorzichtig door elkaar met de saus. Garneer het geheel met wat stukjes walnoot. Deze salade doet het ook goed in een vegetarische maaltijd. Maar je kunt hem ook prima gebruiken wanneer je bijvoorbeeld op een oudermiddag wilt gaan barbecueën.