Ingrediënten:
1 taartbodem voor Flammküche of een rol bladerdeeg
125 gr. kwark
125 gr. crème fraîche
3 à 4 gesnipperde uien
1 courgette in plakjes gesneden
wat peper
flink veel geraspte kaas (halal of vegetarisch)
Bereiding:
Op Flammküch zijn veel variaties mogelijk. Dit is een recept voor een halal-variant. Het verschil zit hem, behalve in het ontbreken van spekjes, in de kaas die je gebruikt. B ij het maken van kaas gebruiken ze, om de melk te laten stremmen, een zuur uit een van de magen van een kalf. Als dat kalf niet ritueel is geslacht,is de kaas niet halal. In Turkse winkels kun je halalkaas gebruiken, ook kun je vegetarische kaas nemen. Die wordt zonder dierlijk stremsel gemaakt en is daarmee halal.
Voor het beleg maak je een mengsel van de kwark, de crème fraîche en wat peper. Smeer de bodem in met dit mengsel.
Bak in wat olijfolie de uien. Zodra ze zacht worden voeg je de courgete toe. Laat nog even doorbakken. Spreid het mengsel nu over de taartbodem. Als laatste gaat de geraspte kaas er overheen.
De taart kan nu de oven (circa 200 graden) in. Na ongeveer een kwartier is de taart klaar.